La notícia literària destacada: Fomentar la lectura: recuperar el plaer de llegir







Segons un estudi fet per la Generalitat quasi la meitat dels catalans no ha obert cap llibre durant el darrer any, i aproximadament un 60% no ha obert cap diari. És per això, que la Generalitat ha encetat un pla de foment de la lectura fins l'any 2011. Aquest pla es divideix en diferents activitats com són la subscripció gratuïta de diaris i revistes per a joves que compleixin 18 anys, distribuir els capítols inicals de les novetats editorials als transports públics. El més destacable d'aquest pla són dues iniciatives com són: la construcció de 88 biblioteques noves en els propers cinc anys, i la implantació d'espais de lectures a totes les escoles mitjançant els PuntEdu. Crec que qualsevol iniciativa per a fomentar la lectura en la societat per petita que sigui sempre serà positiva i favorable. I és que la lectura és una font de cultura i coneixement, a més de ser també una eina de comunicació, entre lectors, entre lectors i escriptors.

Comentaris

  1. Més informació cultural als telenotícies i menys esportives

    ResponElimina
  2. Benvolgut Jesús tens tota la raó, hi hauria d'haver mes informació cultural als telenotícies.

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  3. Aplaudeixo aquesta iniciativa!

    Estem acostumant els nostres cervells al bombardeig massiu d'imatges de la tv, de la xarxa... i oblidem el plaer de submergir-nos en la lectura d'un simple diari.

    Llegir és conèixer, viatjar, somiar, aprendre, gaudir, imaginar... viure!

    ResponElimina
  4. Tinc un bon grapat de llibres per llegir este estiu. Tot sigue per no caure en la temptació de vore la tele hores i hores sense cap programa bo. Per sort sempre tinc llibres pel mig, encara que conec a moltíssima gent que no llegeix.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"