L'Article: L'Entrellum d'en Toni Ibáñez








Fa pocs dies al món blocaire vam saber una notícia: L'Entrellum d'en Toni Ibáñez va apagar la seva llum. Realment, si mirem enrere l'any 2007 vam tenir un any prolífic en quant els blocs. Gràcies a la tasca d'en Toni Ibáñez i en Jordi Ferré, entre molts d'altres, vam assistir a les primeres Jornades de la Catosfera, on els blocs que més sorgien amb força eren els blocs literaris o de literatura escrits en llengua catalana. D'aquella iniciativa en va sorgir un llibre, una iniciativa original ja que els textos digitals passaven a ser textos en paper, gràcies a l'editor de Cossetània. Llavors tot les iniciatives i el món blocaire literari seguien un camí al marge de les institucions, i al marge de favoritismes culturals. I enguany han aparegu els Premis Bloc de Catalunya. I aquesta iniciativa semblava una bona iniciativa però ja trencava una mica aquesta independència dels blocs amb el món de les institucions i la cultura mediàtica. Un jurat sempre és subjectiu a l'hora de decidir els premis, però jo em pregunto per què en aquest certamen no s'ha fet menció dels blocs i autors pioners en el món blocaire: en Toni Ibáñez, en Jesús M. Tibau, en Sani Girona, en Jordi Ferré, etc, tots ells ens han fet créixer a tots aquells que ens vam afegir a totes les iniciatives que s'han dut a terme. I ara resulta que ningú els reconeix tota la feina feta, perquè sense la seva tasca, els Premis Bloc Catalunya no tindrien raó de ser. Des d'aquí homenatjo i agraeixo a en Toni Ibáñez i a tots els que han fet possible que els blocaires novells entréssim en aquest món i que gràcies hem anat creixent dia a dia. Espero que en Toni més endavant torni amb nous projectes culturals perquè puguem créixer i aprendre de la seva constància per assumir i fer realitat nous reptes literaris.

Comentaris

  1. Gràcies a tu per tot el que has fet pels blocaires!. Esperarem doncs el teu retorn.

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina
  2. perdó, però quan vostè parla de pioners també oblida carles miró (el primer), teresa amat o tina vallès. toni ibañez el que va fer va ser començar el procés d'institucionalització que ara diu que li fa tanta ràbia. és d'això, que és pioner.

    ResponElimina
  3. Hola J.T. Segurament hi ha molts noms que han estat pioners en el nom dels blocs, però en Toni Ibáñez ha participat activament en iniciatives que ens han permès als blocaires novells entrar en el món de la literatura 2.0. Per això jo li torno a agrair la seva tasca.

    ResponElimina
  4. gràcies per mencionar-me, suposo bàsicament per formar part del grup que va ajudar a tirar endavant el recull de La catosfera literària.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"