La notícia literària destacada: Enciclopèdia publica el 'Diccionari de la literatura catalana'


L'Enciclopèdia catalana ha publicat el Diccionari de la literatura catalana. Aquest nou diccionari ha estat confeccionat per Àlex Broch, conjuntament amb un centenar d'estudiosos de la literatura com Jaume Aulet, Joaquim Molas, Ramon Pla, Carme Arnau, Enric Cassany i Anton M. Espadaler. El projecte vol ser una obra de referència del món de les lletres catalanes.


Així aquesta obra que ha estat una tasca de vuit anys, s'estructura en un volum de més de mil pàgines, on hi apareixen referenciades unes 425 obres tant de literatura contemporània, com de la literatura dels segles XVII-XVIII, la literatura de la Renaixença literària, i el Romanticisme de finals del segle XIX. També hi apareixen autors de l'actualitat com: Francesc Serés, Sebastià Alzamora i Albert Sánchez Piñol. Així doncs aquesta obra és un recull d'entrades d'autors, obres, personatges literaris, crítics i traductors de la literatura catalana.

Des de sempre les lletres del nostre país han patit entrebancs ideològics i polítics al llarg dels segles. Aquest diccionari atorga a la nostra literatura el caràcter d'universal.

Comentaris

Jesús M. Tibau ha dit…
Es veu que ja n'hi havia de diccioanris d'aquest estil. Avui en dia, però, el que cal és una base de dades completa i actualitzada que e spugui consultar des d'Internet. Més o menys aquestes dades ja es poden trobar a Qui és qui, de la ILC
Arlequí ha dit…
Hola Jesús. Tens raó, internet és un espai per trobar dades, especialment de literatura. És bo saber que hi ha tantes iniciatives per configurar diccionaris de literatura en català.

Salutacions cordials.
josepmanel ha dit…
Sí, sí, molt d'internet, però el dia que se'n vaja la llum...
Arlequí ha dit…
Hola. Tens raó, depenem tant de les noves tecnologies. Avui en dia seria inpensble viure sense internet.

Salutacions cordials.

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa