L'ideari de creative commons








Fa uns quants dies, a la llibreria Laie del Caixa Fòrum, vaig topar amb L'ideari. Es tracta d'una llibreteta batejada com L'ideari on els escriptors/escriptores podem apuntar totes les idees creatives que ens vinguin al cap. Però no és una llibreteta qualsevol. Primerament, ens trobem amb un índex de les idees, on s'apunta la data i la idea en qüestió. Després trobem unes quinze pàgines, on hem de numerar i batejar les idees, a més d'anotar tot allò relacionat amb el dia, el moment, en què ens va vingut aquest moment d'inspiració. Fins i tot, hi ha un apartat per analitzar el nostre estat anímic i el grau de felicitat en el moment del clímax inspiratiu. Al final, tenim una mena de gràfic, per analitzar estadísticament la nostra creativitat.

L'esmentada troballa casual és una eina fantàstica primer per apuntar tot allò que se m'acut i que en un futur alguna d'aquestes idees esdevindran potser una obra de teatre, una ressenya, un llibre de relats... I també em permet analitzar el meu estat anímic, i saber i apuntar què ha propiciat aquella ràfega de creativitat. Cal afegir a tot això, que un dels consells dels creadors és que tot allò que anotem tant idees com reflexions siguin compartides amb d'altres persones. Perquè l'escriptura des que neix el projecte fins que esdevé un treball escrit és un procés de comunicació, perquè si un/a escriu és per comunicar, per dir allò que vol dir als o lectors en potència.

En conclusió, Creative Commons ha inventat una nova llibreteta per escriptors i/o creadors que ens permet analitzar a fons el moment, l'estat anímic, el clima, l'atmosfera social, etc. en què les muses truquen a la porta i nosaltres les deixem entrar.

Comentaris

  1. A mi m'agraden molt les llibretes Miquel Rius. Són semblants a les (suposadament) mítiques moleskine, però molt més bé de preu.

    La veritat és que la majoria de notes les acabo fent en trossets de paper qualssevol.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"