Reflexions en veu alta: Què és un bloc o què és un blog?

















Ahir dissabte es va convocar una nova Ateneusfera. Es tracta de trobades de gent blocaire o blogguera a l'Ateneu Barcelonès, i la primera condició és que algú t'hi convidi per poder assistir-hi. A mi ja m'havia convidat anteriorment en Víctor Pàmies, de Raons que Rimen, però no hi havia pogut assistir, i ahir finalment vaig ser-hi i vaig presentar el meu bloc Antaviana, i ens vam desvirtualitzar uns quants blocaires: l'Albert Ulibarri, en Jaume Garrós, la Mercè Piqueras, la Montserrat Vilardosa, en Pere Andreu, El Galderich, en Dani Cortijo,en Joan Puigmalet, en Xavier Caballé... Doncs bé, després de les presentacions i de parlar d'alguns temes que anava introduint en Guillem Carbonell, una de les qüestions que es va plantejar era la pregunta del milió:"Què és un bloc o què és un blog?" Realment no hi ha una definició clara d'aquest nou format, tot i que s'han fet vàries jornades a Granollers de la Catosfera. Així doncs el concepte de "bloc" o "blog" és un concepte complex de definir. En la meva humil opinió, un bloc o bloc pot ser allò que tant els creadors/res com els lectors/res vulguin que sigui.

Comentaris

  1. Jo prefereixo el bloc com taulell on penjar idees i propostes que el que s'assembla a un diari personal explicant vivències. Però només és una opinió.

    ResponElimina
  2. Hi ha opinions i gustos per a tots i totes!

    ResponElimina
  3. És un tema cíclic, això del blog. Com també la seva vitalitat i pervivència.

    Jo sempre he defensat que el blog és una eina que permet comunicar d'una manera senzilla, efectiva i visual. Mentre no aparegui alguna eina més versàtil i amb més possibilitats, el blog té molta vida per endavant.

    I visitant les diverses opcions de blogs que hi ha arreu, es pot comprovar que el mitjà és elàstic i amb unes potencialitats extraordinàries.

    Gràcies per acompanyar-nos ahir a la tertúlia, Roser! Va ser un plaer desvirtualitzar-nos!

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb tu amb la idea de blocg.
    Va ser un plaer desvirtualitzar-nos, Víctor!

    ResponElimina
  5. Una finestra oberta al món; perquè et vegin i vegi's què passa. Tan sols i tan més.
    Com s'assabenta un d'aquestes trobades?

    ResponElimina
  6. Hola veí! M'agrada aquesta definició que fas dels blocgs.
    Doncs la propera trobada quan me n'assabenti ja et convidaré ;) De tota manera, el Pàmies i el Carbonell saben quan es fan.

    ResponElimina
  7. Un bloc és una eina de comunicació. Tant senzill i tant complexe com això.

    ResponElimina
  8. Hola Galerich! Interessant definició, clara i concisa.
    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  9. Un bloc és un blog, que és un bloc, que és un blog...

    Salutacions!

    ResponElimina
  10. Com va dir ahir algú, un bloc és tot el que l'eina et permeti, no hi veig cap altra limitació i no estic d'acord, com fan els del Premi Catalunya, d'excloure els blocs que no admeten comentaris (al cap i a la fi é una opció tan vàlida com qualsevol altre).

    ResponElimina
  11. Estic d'acord amb les diferents definicions que van sortint. Penso que un blog és també moltes vegades un espai de reflexió i un generador de continguts. Em va agradar saludar-te en la trobada d'ahir. Seguiré el teu blog a partir d'ara!

    ResponElimina
  12. Puigmalet, m'agrada la teva definició de bloc...
    Allau, totes les definicions i opinions són benvingudes!
    El quadern de l'Apuntador, també em va agradar saludar-te en la trobada d'ahir. Jo també seguiré el teu blocg a partir d'ara!

    ResponElimina
  13. un bloG (dedicat al Puigmalet :P) és ... i jo que sé què és un bloG! ;) el cas és que hi som i alguna cosa fem :D ja t'ho han dit, però va ser molt interessant desvirtualitzar-nos :)

    ResponElimina
  14. Tens raó, Clidice alguna cos fem als blocgs :)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"