Reflexions en veu alta: De la idea al paper





















Foto presa de la xarxa


Des de ben petita, sempre m'han rondat pel cap infinitat d'idees per a escriure. És clar, que una cosa és tenir la idea i l'altra és convertir aquesta en un text literari. No és pas una tasca senzilla, perquè tot individu pot tenir una bona idea però després cal trobar el camí fins a materialitzar-la. Les idees són la matèria prima d'un futur text literari, i seguidament hem de saber trobar aquest camí de què parlo, començant per triar el gènere, cercar la nostra veu..., sempre evolucionant en el nostre viatge literari. I és aquesta precisament la grandesa de la literatura, la tasca de materialitzar la idea al paper a través de la ficció i del llenguatge literaris. El més important no és si aconseguim un text literari de qualitat i per tant llegible, sinó fer el viatge essent per uns instants l'Ulisses que torna a la seva Ítaca estimada.

Comentaris

  1. Curiosament estic amb un text que tinc de petit (el vaig escriure a 3er d'EGB i l'he anat refent durant els anys), un conte que ja tinc finalitzat, i m'agradaria preguntar-te què penses de l'autoedició. petonets!

    ResponElimina
  2. Hola Nico! La idea de l'autedició és bona, fins i tot t'aconsello que miris a Bubok, perquè crec que és una manera de publicar sense haver de pagar. Sort!

    ResponElimina
  3. Molt d'acord amb el que dius. Tenir idees és la part fàcil d'escrirue! :-)

    ResponElimina
  4. Que no et distreguin els cants de sirena...Bon viatge, Arlequí.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"