Has llegit...
























Imatge presa de la xarxa


Hamlet de Shakespare? Per què creus que aquesta obra continua tenint tanta presència als escenaris en l'actualitat? Era Shakespeare un visionari de la societat del seu temps i de la del futur?

Comentaris

  1. Jo m'he llegit tres vegades Hamlet. Cada vegada que la llegeixo m'arriba més a dins, perquè planteja un tema que és la pugna pel poder dins la monarquia, un tema que llavors era molt actual. També és un drama que planteja un tema metateatral per tal que el protagonista, i l'autor mostrin al personatge maquiavèl·lic quin és el crim que ha comès. Crec que sí que Shakespeare es va avançar al seu temps en molts aspectes.

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  2. Si has vist la pel.li de Kenneth Branagh compta com que s'ha llegit l'obra?

    ResponElimina
  3. Diria que sí. Potser és degut als "temes" de fons que toca. Tan universals i tan "humans" que sembla que ens haguin d'acompanyar sempre.

    *Sànset*

    ResponElimina
  4. Hola Jesús! No, no he vist la pel·li de Kenneth Branagh! Tu l'has vist? Quina visió dóna el director de l'obra?

    Sànset, tens tota la raó.

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  5. Ostres, la visió del director... Fa un fum d'anys que vaig veure la pel.li i no sé què dir-te. M'en recorde que el Branagh per a dir, per exemple, "està eixint el sol" feia unes perífrasis tan llargues que en acabar ja era migdía. Ho sent, però em sembla que no sóc massa chakespearià... Per què no parlem de novel.la negra un altre dia? És que Ghoete, Chakespeare... jopeta! :D

    ResponElimina
  6. Així que la versió cinematogràfica no et va convèncer.
    En quant això que em dius, des que vaig començar aquesta secció vaig tenir la idea de parlar d'autors/res clàssics que jo he llegit per conèixer les opinions dels diferents lectors/res. Ja arribarem ja a parlar d'autors de la novel·la negra. Paciència!

    ResponElimina
  7. Jo l'he llegit un parell de cops. Shakespeare va tractar a Hamlet temes universals d'una manera magistral i avançada al seu temps, sense cap mena de dubte.
    La peli d'en Branagh està força bé però jo us recomano l'adaptació teatral d'Oriol Broggi de la companyia La Perla29. Genial!!

    ResponElimina
  8. Benvingut/da Anun al blog Antaviana. Moltes gràcies per la teva aportació a aquesta secció i per la recomanació de l'obra de l'Oriol Broggi.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"