L'entrevista blocaire: El Cafè d'en Litus












1. Quin any vas crear el teu primer bloc?

Corren per la blogosfera diferents versions del “Cafè d’en Litus”, la primera la vaig crear l’any 2004. La motivació principal va ser la de tenir un espai on incloure-hi els escrits que feia per al setmanari del poble, La Forja, però aviat es va convertir en un espai on tothom hi deia la seva, un espai de trobada -llavors érem pocs- , ben bé un cafè digital.


2. Bloc o blog?

No fa massa l’Albert Pla, autor del llibre “Això del català...”, defensava l’opció de “blog”. Jo sóc del mateix parer. L’Albert deia que la creació de “blog” no era artificial, que de fet la terminació en “g” era correcta i gens forçada en català. Per altra banda penso –i aquest és el principal argument- que bloc ja té prou accepcions, afegir-n’hi una altra no té massa sentit i es presta a confusió. Un blog, tot i que serveixi de bloc de notes, em sembla una eina molt més àmplia i, per tant, no l’anomenaria igual. Blog amb “g”, doncs.


3. “Un bloc s'alimenta dels comentaris dels lectors”, creus que és veritat?

Depèn del blog i de cada autor. El Cafè s’alimenta de vivències personals, lectures, punts de vista, converses de carrer...ara bé, sempre s’agraeixen els comentaris constructius que ajuden a polir cada escrit, des de punts de vista diferents fins a qüestions d’ortografia. També és cert que hi ha alguns blogs els autors dels quals sembla que busquin el que jo en dic “la carícia emocional”, suposo que per a ells els comentaris poden arribar a tenir molta importància. Els que tenim un blog de llarg recorregut també hem hagut de patir algun comentari poca-solta. En general és bo veure el blog com una extensió de la pròpia realitat i comportar-se a la blogosfera tal i com ho faríem a fora.



4. Què t'ha aportat el bloc?

De tot! Des de millorar la meva ortografia (a vegades torno a incloure escrits antics als quals hi veig errades que m’havien passat per alt en el seu moment) fins a fer noves coneixences. He fet bones sobretaules amb blogaires, persones amb les quals hem compartit escrits, llibres, música, i en alguns casos fins i tot vivències uns quants anys.


5. Cita un bloc i digues per què.

Productes de neteja (http://www.productesdeneteja.com/blog/), per exemple, crec que és un bon blog: té un disseny atractiu, un punt de vista en els seus escrits força original, un estil desenfadat i amb sentit de l’humor (a vegades els blogaires tendim a ser melics: internet magnifica moltes coses, en especial els egos), i una llista d’enllaços que porta a d’altres blogs també molt interessants.



Comentaris

  1. Ai, en Cafelitus (com a mi m'agrada dir-li), un dels millors blogs per a mi. Llegir-lo sempre és un plaer.

    ResponElimina
  2. Gràcies per l'entrevista!

    Ens llegim!

    Carles

    ResponElimina
  3. És un bon blog Vida!

    Carles, gràcies a tu!

    Ens llegim!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"