Centenari Pere Calders: Defugir les influències

Comencem el 2012 amb el Centenari Pere Calders. El següent vídeo, tal i com indica el títol Retalls, és un conjunt d'entrevistes a l'escriptor barceloní, intercalat amb la biografia de l'escriptor. Als 8 minuts i 31 segons Calders diu que cal defugir les influències dels escriptors, perquè cal que siguin originals. Bé, en part estic d'acord, però primerament un quan comença a crear, sigui escriptor, o simplement pel gust d'escriure i prou, beu de les referències literàries que ha llegit, i després quan els aprenents d'escriptors/res són més adults i madurs, llavors sí que han de cercar el seu camí, la seva veu literària, el seu estil. Escrivint i escrivint aprèn l'escriptor/a.

Edu3.cat

Comentaris

Rafel ha dit…
Ja m'agrada ser original i creatiu. Però a qui demano disculpes ara per tenir influències de Pere Calders?
Arlequí ha dit…
Molt bona reflexió Rafel. Crec que en realitat mai podem defugir del tot les influències quan escrivim, crec que amb el temps aconseguim que els escrits siguin més nostres i genuïns.
Anònim ha dit…
Creo que puede ser de su interés el boletín literario de nuestro taller literario "Escribe y tacha", dedicado especialmente a la crítica literaria: escribeytacha.wordpress.com
Saludos

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa