Activitats culturals: Jams poètiques a Santa Coloma de Gramenet


L'Associació colomenca de literatura, el Col·lectiu Perplexitat i la Llibreria del Carrer Major han unit forces per crear i organitzar
les Jams poètiques. Es tracten d'unes sessions que es convoquen el darrer dissabte del mes, i on hi ha un poeta que dóna el tret de sortida recitant poemes tant seus com d'altres poetes. Ahir 25 de febrer, a les portes de rebre el mes del solstici de primavera, l'Àngel Pla presentava el Jam Recital Polipoètic titulat Cosmopolis. Es tracta d'un conjunt de poemes dedicats a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, i els darrers afers polítics: el cas Pretòria, i alguns dels seus implicats més directes, com el Príncep Maquiavel, a qui tots els assistents a la sessió poètica d'ahir sabrem de qui es tracta. Així l'Angel Pla al Taller del pintor Miquel Àngel Para, ple de pintures fetes, a mig fer, per fer i d'estris (pinzells, i pintures) i un rellotge amb l'hora avançada i aturada, va començar llegint el poema Poble de Miquel Martí i Pol, per analogia amb el poble dels "cul-u-mencs". Seguidament va recitar alguns dels seus poemes, acompanyat de la música del cantautor Nelson que tocava la guitarra acompanyant a tots els rapsodes que van passar per allí. Després venia el torn, del públic, és a dir, tot aquell qui volgués podia pujar "a l'escenari" i recitar els poemes que volgués, acompanyat un cop més per la guitarra. Així Jordi Valls, Joan de la Vega, i el germà "del primer culpable" del recital d'ahir en Rubén Pla van llegir poemes de poetes valencians, del poeta de Santa Coloma Màrius Sampere, i fins i tot alguns van llegir poemes o creacions pròpies. Tot sempre acompanyat de la guitarra, i de les bromes, sota la mirada de'n Jesús de Gramenet. Finalment, el punt final el va posar la veu de Nelson, qui va cantar alguna cançó de Silvio Rodríguez, i cançons del seu disc Palabras de Papel.

Comentaris

CHE_SANTAKO ha dit…
Moltes gràcie, una crònica acurada i certera, va ser àgil i potser, només va faltar que t'engaxessis, els dialegs poétics amb algún text teu.
Arlequí ha dit…
CHE_SANTAKO De res. Celebro que t'hagi agradat. Potser la propera llegiré algun text meu.

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa