L'Article: La nova generació de poetes de la terra














Tots i totes coneixem la llarga tradició literària catalana poètica que comença des dels trobadors fins a la literatura contemporània, Gabriel Ferrater, J.V. Foix, Joan Brossa entre d'altres. Som al segle XXI, i tot i que la xarxa no para de recordar, homenatjar, llegir, i fer-nos rellegir els nostres clàssics,progressivament ha anat naixent una nova generació de poetes, que tots i cadascun tenen els seus referents provinents de la tradició, però que van gestant, i creant la seva pròpia veu poètica, malgrat la dificultat de publicar, perquè sembla que per alguns sectors editorials sigui un gènere menor i poc comercial, però amb activitats com la Setmana de la Poesia de Barcelona , amb concursos i jocs florals que es fan arreu dels Països Catalans, i amb el fet que es fan moltíssimes activitats i iniciatives per a donar a conèixer aquests poetes. Sense anar més lluny el Blogs de Lletres, del nostre amic i també poeta, Josep Porcar, té una indexació dedicada a la poesia. Així que hi ha tota una sèrie de factors que donen ales aquests poetes per a donar a conèixer els seus poemes i poemaris, com Jordi Valls, Lluís Calvo, David Madueño, Alfons Navarret, Joan de la Vega, Àngel Pla, Rubén Pla, Rodolfo del Hoyo, Jordi Llavina, David Caño, David Jiménez Cot, Laia Noguera i una llarga llista de noms de persones que ja comencen a formar part del que en un futur serà la nova tradició literària, i que ara els podem llegir, conèixer i descobrir perquè a diferència dels clàssics, tots ells i elles estan entre nosaltres, i podem fins i tot dialogar amb ells i elles de poesia. Qui diu que la poesia és un gènere menor? La poesia és l'essència de la cultura i del món, perquè sense poesia sentíriem una buidor immensa.

Comentaris

  1. Roser,
    com es nota que t'estimes immensament la literatura, la poesia, el món de la nostra cultura... jo no ho hauria pogut dir millor... hi ha un nombre immens d'autores i autors que estan treballant de valent i fent coses que ens meravellaríem, però la dispersió de les xarxes culturals, la dificultat de llegir les obres, la pressió contra la nostra llengua i molts altres factors impedeixen que siguen millorment coneguts... sort que la nostra gent és tan entusiasta i treballadora i no es deixa abatre fàcilment...
    Alfons Navarret

    ResponElimina
  2. Roser, m'agrada com dirigeixes cap al futur la mirada de la poesía...

    Salutacions!

    Motse

    ResponElimina
  3. Sí, Alfons, estimo immensament la literatura, la poesia, i el món de la nostra cultura. Crec que molts i moltes coneixem la tasca d'aquests autors i autores, i gràcies a les xarxes culturals cada dia tenen l'oportunitat de ser descoberts i per tant de ser llegits.

    Una abraçada ben forta, Alfons.

    MontseFabra,

    Moltes gràcies per les paraules, hem de mirar el futur en positiu, sobretot de la poesia, que ens permet veure el món amb uns altres ulls.

    Salutacions!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"