Efemèride: James JoyceEl 2 de febrer de l'any 1882 va néixer James Joyce. Joyce va ser un dels escriptors que va propiciar el trencament amb els esquemes de la novel·la decimonònics, a partir de l'obra Ulisses. Si sóc sincera no he llegit aquesta obra, però sí sé que ell va introduir tècniques narratives novedoses com el conegudíssim monòleg interior, és a dir, la figura del narrador desapareix per donar pas als pensaments, somnis, inquietuds... del protagonista de la citada obra. Això sí, vaig llegir Dublinesos, un gran conjunt de relats amb una unitat i ple d'històries i personatges perfectament traçats que captiven als lectors i lectores des del principi. Així doncs, dediquem aquesta efèmride a James Joyce, un dels integrats de l'anomenat "modernisme anglosaxó".

Comentaris

Helena Bonals ha dit…
Jo crec que mai no podré llegir l'Ulisses, no sé si és culpa de l'autor o meva.
Elfreelang ha dit…
llegir Ulisses costa.....jo el tinc a mitges i encara no he gosat reemprendre la lectura ...però Joyce era tot un geni!
Carme ha dit…
Jo també el vaig deixar abandonat a mitges, l'Ulisses, però no em proposo pas reemprendre'l. M'avorria sobiranament. Em sap greu dir-ho.
En canvi sí que vull llegir Dublinesos.
M. Roser ha dit…
Jo no he llegit Dublinesos, però he vist un munt de vegades la pel·lícula perquè m'encanta...No sé si és molt fidel al llibre...

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa