Reflexions en veu alta: Les xarxes socials suplantaran els blocs/blogs?




Fa uns quants anys, es va produir el boom blocaire arreu del món, i també aquí a Catalunya. De fet, hi ha estadístiques que mostren que el català és una de les llengües més emprades en diferents blocs/blogs de diferent temàtica.  Des de l'aparició de Facebook, Twitter i Instagram, sembla que els espais de creació diversa han anat perdent una mica de pes. Tot i així, el fet que cada dia, neixin nous blocs o blogs, i que els més vetarans segueixin a la xarxa, tot plegat demostra que encara no ha arribat el moment d'enterrar aquest format de comunicació.  I potser molts ens podem preguntar, si això continuarà així o si realment les xarxes socials es menjaran els blocs/blogs?  Ningú no té cap bola màgica per endevinar el futur, o potser sí que hi ha qui sap la resposta. No obstant,  em pregunto si no és possible  que les xarxes socials i els blocs/blogs puguin conviure en un mateix món cibernètic.  La veritat és que el fet de poder llegir posts de diferent temàtica ha canviat la manera de comunicar-nos, perquè es crea un "feedback" amb els lectors/res que al seu torn també són autors/res dels espais on participen deixant les seves opinions, i/o participant en les diferents seccions proposades, i per tant la difusió d'allò que es crea és més gran i fins i tot podríem dir que il·limitada en quant a fronteres i llengües. Per tant, potser podem tenir l'esperança que aquells qui vam descobrir aquest ventall de possibilitats, poguem continuar mantenint aquest debat, perquè voldrà dir que encara perduren en el temps i conviuen amb d'altres xarxes socials.

Comentaris

  1. JO TROBO QUE LES XARXES,SON LLOCS INMADURS I MOLT MANIPULATS,ELS BLOGS, EN SEMBLANT ,MES PENSATS, PODER EXPRESA SENSA LLIMIT UNES OPINIONS ELS FA COM MES MADURS.I CREC QUE CONVIURAN SENSA PROBLEMES.L'ADOLESCENCIA ES UNA MALALTIA QUE ES CURA,SEMPRE ES CURA,ILA XARXE A VOLTES SEMBLAR UN XULI-PARC

    ResponElimina
  2. les xarxes triomfen per la seva immediatesa, que al mateix temps moltes vegades fa invisible qualsevol publicació donat que entre tantes passa desapercebuda.
    El blog és molt diferent de la resta, i crec que poden conviure perfectament, sempre i quan tinguem temps per dedicar-hi, penjar una foto a les xarxes és un moment, pot tenir o no èxit, però el blog és diferent, s'ha de meditar i quan realment algú et diu alguna cosa és senyal de que vol dir alguna cosa més que fer un like.

    ResponElimina
  3. Bé, si hem de ser realistes, en molts casos ja ho han fet. Tots coneixem més d'un blog que abans eren ben actius i actualment o ja han tancat o publiquen a un ritme sota mínims perquè els seus autors prefereixen, com bé diu en JOAN, la immediatesa que ofereixen les xarxes socials.
    Però. per a mi, això no vol dir que els blogs estiguin acabats sinó que, simplement, ofereixen una altra cosa i a un altre ritme diferent d'aquestes altres xarxes socials. Si tenim això clar aleshores penso que la convivència és ben possible i que hi ha lloc per a tots. Una altra cosa ben diferent és que tinguem temps per a tot.

    ResponElimina
  4. Jo no veig les xarxes socials com a competència directa, veig que fan una funció diferent. Les xarxes socials són per compartir una foto, una frase, una notícia, un fet puntual, les xarxes socials són més immediates, del moment, els blogs són diferents, són per gent a qui li agrada escriure. Ho veig més com accions paral•leles, una persona amb blog pot estar igualment activa a les xarxes socials. La mort dels blogs no té res a veure amb les xarxes socials, els blogs simplement es moren per diverses raons, perquè la persona ja no té més idees, perquè ja se n’ha cansat, perquè ja no te temps, perquè la seva vida ha canviat, perquè els blogs del seu voltant han mort, perquè ja no s’ho passa bé, per mil motius, però no ha sigut perquè hagin estat substituïts per xarxes socials. Siguin com sigui cada vegada hi ha menys blogs, per tan menys lectors, fins que arribarà un punt que ningú llegirà el que ningú escriurà en els blogs.

    ResponElimina
  5. Oliva, una argumentació molt interessant!

    Joan Gasull bona perspectiva!

    McAbeu, celebro veure que no sóc l'única que creu que les xarxes i els blogs poden conviure.

    Pons007, un apunt apocalíptic!

    Moltes gràcies per les vostres opinions!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"