L'Article: Els arqueòlegs de la literatura















Des de sempre hi hagut, hi ha i hi haurà una mena d'arqueòlegs de la literatura que es dediquen a excavar llibreries, antics arxius d'autors, etc. de la literatura ja sigui catalana, castellana o universal amb l'objectiu de descobrir dades biogràfiques noves o obres inèdites. Així és com ha sortit del calaix, una novel·la inèdita de Pere Calders titulada La ciutat cansada. L'autor, exiliat a Mèxic, va decidir desar al calaix la novel·la ja que li era difícil publicar-la. Després d'una seixantena d'anys, Edicions 62 ha decidit treure-la d'aquest calaix i publicar-la. Segons l'editorial, aquesta obra inèdita reuneix elements típicament caldersians, la perspectiva irònica, personatges caracturitzats, situacions paradoxals, i un argument que progressivament esdevé absurd. El professor Jordi Castellanos s'encarregarà de l'edició, i Joan Melcion farà el pròleg de la La ciutat cansada. L'autor del pròleg és també qui farà la presentació aquest dimecres de la novel·la i dijous sortirà a la venda. Així doncs, deixem que aquests arqueòlegs de la literatura continuiïn fent troballes interessants per nosaltres, els lectors.

Comentaris

  1. Precisament ahir en parlaven, al Telenotícies vespre... Vaig veure en Castellanos, s'ha fet gran! El temps passa molt ràpid... El que no tinc tan clar és que sigui una gran novel·la, si va restar en un calaix devia ser per alguna cosa. Ara bé, pels estudiosos i seguidors de l'obra d'en Calders sempre és una bona notícia. El mercat català ha de demostrar que no tot se centra en best-sellers i voler fer calers...

    ResponElimina
  2. Hola David. Sí el temps passa, i no s'escapa ningú. Tampoc sé si és bona aquesta novel·la, però encara que no sigui de les millors també és enriquidor conèixer obres inèdites de Pere Calders. Ja se sap els escriptors bons no sempre han escrit obres bones.

    Salutacions ben cordials.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"