El Qüestionari: Lluís Calvo












1. Quin llibre et va fer entrar al món de la literatura?
Si n'hagués de triar un potser seria Caminant pel món, de Gorki. No vaig ni comprar-lo: el vaig robar directament al Corte Inglés. Deuria tenir dotze o tretze anys. Abans havia llegit molt de còmic, enciclopèdies i històries policíaques. A casa sempre hi havia novel·les d'Agatha Christie.

2. Quan et vas adonar que t'agradava escriure?
Cap als setze anys. Abans havia escrit alguna història, alguna narració en format de còmic. Jo mateix feia les meves publicacions.

3. Creus que és cert allò que deia Picasso: "la inspiració es troba treballant"?

Totalment. És més, estic del tot d'acord amb l'escriptor que més ha defensat la necessitat del treball per tal de dur a terme un art mínimament seriós: Ludwig Hohl. A Matisos i detalls desenvolupa aquesta tesi.

4. Quin autor de la literatura clàssica t'ha marcat més?
A banda d'Homer, els dos grans clàssics russos: Tolstoi i Dostoievsky. Va haver un temps en què només llegia literatura russa. També recordo que Stendhal i Víctor Hugo em van causar un fort impacte. I Shakespeare.

5. Digues una cita literària.
"El nominalista no reconeix més realitat que la dels individus. L'obra és un individu. L'artista-artista és nominalista". Henri Meschonnic (De Le rythme et la lumière. Avec Pierre Soulages).


Comentaris

  1. Lluís Calvo, un poeta molt interessant... Un escriptor a tenir en compte.

    Felicitats i gràcies per l'apunt!

    SU

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"