Cercar en aquest blog

diumenge, 20 de juny de 2010

Reflexions en veu alta: Què és un bloc o què és un blog?

Ahir dissabte es va convocar una nova Ateneusfera. Es tracta de trobades de gent blocaire o blogguera a l'Ateneu Barcelonès, i la primera condició és que algú t'hi convidi per poder assistir-hi. A mi ja m'havia convidat anteriorment en Víctor Pàmies, de Raons que Rimen, però no hi havia pogut assistir, i ahir finalment vaig ser-hi i vaig presentar el meu bloc Antaviana, i ens vam desvirtualitzar uns quants blocaires: l'Albert Ulibarri, en Jaume Garrós, la Mercè Piqueras, la Montserrat Vilardosa, en Pere Andreu, El Galderich, en Dani Cortijo,en Joan Puigmalet, en Xavier Caballé... Doncs bé, després de les presentacions i de parlar d'alguns temes que anava introduint en Guillem Carbonell, una de les qüestions que es va plantejar era la pregunta del milió:"Què és un bloc o què és un blog?" Realment no hi ha una definició clara d'aquest nou format, tot i que s'han fet vàries jornades a Granollers de la Catosfera. Així doncs el concepte de "bloc" o "blog" és un concepte complex de definir. En la meva humil opinió, un bloc o bloc pot ser allò que tant els creadors/res com els lectors/res vulguin que sigui.

14 comentaris:

La Meva Perdició ha dit...

Jo prefereixo el bloc com taulell on penjar idees i propostes que el que s'assembla a un diari personal explicant vivències. Però només és una opinió.

Roser Caño Valls ha dit...

Hi ha opinions i gustos per a tots i totes!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

És un tema cíclic, això del blog. Com també la seva vitalitat i pervivència.

Jo sempre he defensat que el blog és una eina que permet comunicar d'una manera senzilla, efectiva i visual. Mentre no aparegui alguna eina més versàtil i amb més possibilitats, el blog té molta vida per endavant.

I visitant les diverses opcions de blogs que hi ha arreu, es pot comprovar que el mitjà és elàstic i amb unes potencialitats extraordinàries.

Gràcies per acompanyar-nos ahir a la tertúlia, Roser! Va ser un plaer desvirtualitzar-nos!

Roser Caño Valls ha dit...

Estic d'acord amb tu amb la idea de blocg.
Va ser un plaer desvirtualitzar-nos, Víctor!

Unknown ha dit...

Una finestra oberta al món; perquè et vegin i vegi's què passa. Tan sols i tan més.
Com s'assabenta un d'aquestes trobades?

Roser Caño Valls ha dit...

Hola veí! M'agrada aquesta definició que fas dels blocgs.
Doncs la propera trobada quan me n'assabenti ja et convidaré ;) De tota manera, el Pàmies i el Carbonell saben quan es fan.

Galderich ha dit...

Un bloc és una eina de comunicació. Tant senzill i tant complexe com això.

Roser Caño Valls ha dit...

Hola Galerich! Interessant definició, clara i concisa.
Salutacions cordials.

Puigmalet ha dit...

Un bloc és un blog, que és un bloc, que és un blog...

Salutacions!

Allau ha dit...

Com va dir ahir algú, un bloc és tot el que l'eina et permeti, no hi veig cap altra limitació i no estic d'acord, com fan els del Premi Catalunya, d'excloure els blocs que no admeten comentaris (al cap i a la fi é una opció tan vàlida com qualsevol altre).

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb les diferents definicions que van sortint. Penso que un blog és també moltes vegades un espai de reflexió i un generador de continguts. Em va agradar saludar-te en la trobada d'ahir. Seguiré el teu blog a partir d'ara!

Roser Caño Valls ha dit...

Puigmalet, m'agrada la teva definició de bloc...
Allau, totes les definicions i opinions són benvingudes!
El quadern de l'Apuntador, també em va agradar saludar-te en la trobada d'ahir. Jo també seguiré el teu blocg a partir d'ara!

Clidice ha dit...

un bloG (dedicat al Puigmalet :P) és ... i jo que sé què és un bloG! ;) el cas és que hi som i alguna cosa fem :D ja t'ho han dit, però va ser molt interessant desvirtualitzar-nos :)

Roser Caño Valls ha dit...

Tens raó, Clidice alguna cos fem als blocgs :)