L'article: La literatura a la xarxa


















Ahir en Jesús M. Tibau va participar al cicle Tritextuals que organitza l'AELC per parlar sobre la literatura a la xarxa. A causa de la vida laboral que sovint ens absorbeix massa no vaig poder assistir a una xerrada que de ben segur que fou interessant. I és que avui dia no podem pensar en la literatura sense la xarxa. Per començar els blogs són les eines que han substituït les llibretes que temps enrere duien els que es dedicaven a escriure al tren, pel carrer... Els blogs han obert una porta cap a infinitat de lectors/lectores i possibilitats creant un lligam immediat entre el text, l'autor i els qui ens llegeixen. Després hi ha el twitter, una eina que alguns escriptors/res de l'era digital utilitzen per a escriure novel·les. En un principi podem mostrar escepticisme davant d'aquestes novetats, però tots i totes sabem que a la llarga aquests nous recursos digitals seran els que marcaran els nous formats i plantejaments creatius d'alguns autors i autores.

Comentaris

  1. Jo sí que hi vaig ser.
    Va ser una conversa molt interessant i es va posar de relleu la importància de la xarxa a la literatura i de la literatura a la xarxa . Per donar-se a conèixer, per interactuar, per fer treball col·laboratiu...
    La rendibilitat és tot un altre tema, encra resta molt camí a recórrer en els nous formats. També es va fer esment que la màgia del paper hi continua tenir un paper de primera.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel resum de la xerrada, Rafel!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"