L'art d'escriure un conte breu: UNITATS 2 I 3 DOROTHY PARKER I RAYMON CARVER










Després de la unitat inicial, les professores Gemma Lienas i Laura Gomara ens han penjat les unitats 2 i 3 del curs. La 2 es centrava en la lectura i l'anàlisi del conte "Cor de crema" de Dorothy Parker. Després hi havia una sèrie de preguntes sobre els personatges principals, l'estil per tal de fer l'anàlisi del relat. A continuació, hi havia un enllaç per llegir el mateix conte però amb comentaris analítics per part de la Gemma Lienas, cosa que fa que les alumnes aprofundim més en la lectura i l'anàlisi.

Pel que fa la unitat 3, se centrava en el conte "El baño" de Raymond Carver. Aquí també hi havia qüestions d'anàlisi de personatges, narrador, estil i una pregunta de comparació de l'estil de Carver amb l'estil de la Dorothy Parker. Després venia la lectura del conte analitzat i comentat per la professora Laura Gomara.

El cert és que després de llegir aquests grandíssims contistes em al cap la popular màxima de Sòcrates: "Només sé que no sé res" i amb l'anàlisi de les professores et fixes en detalls que en una primera lectura se t'havien escapat. I de fet, és com començar de zero, perquè estic aprenent progressivament com s'escriu un conte, objectiu principal d'aquest curs.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"