Fòrum literari: desembre-gener










És la literatura la que guia el curs de la vida o és la vida la que guia el curs de la literatura?

Comentaris

  1. Gran pregunta! Però, com en molts altres casos, jo respondria: depèn... I de què depèn? Doncs imagino que depèn de la persona, evidentment, però també depèn de l'edat.
    Jo diria que quan un és jove, la literatura l'influencia i el guia. Recordo que, anys enrera, llegia incansablement sense saber molt bé què buscava Entreteniment? Aprendre? La lectura m'aportava ambdues coses, però buscava aprendre, buscava personatges consistents, situacions susceptibles de trobar-ne una analogia real, comportaments heroics, humans, etc.
    En canvi, quan un ha viscut prou, quan s'ha experimentat, viatjat, conegut, aleshores és quan podem dir que la vida és la que guia el curs de la literatura.

    Què en penseu? :-)

    ResponElimina
  2. doncs la vida sempre va per davant, això ho tinc clar, encara que de vegades la literatura serveixi de refugi

    ResponElimina
  3. Estic amb l'aristòcrata, ell que és molt senyor ho sap molt bé! ;-)

    ResponElimina
  4. Estic molt d'acord amb la bala perduda. Quan ets jove els llibres que llegeixes tenen gran influència i els recordes amb molt més detall que qualsevol altre. Quan els rellegeixes anys més tard, molts cops et deceben.
    De totes maneres, vida, literatura, música, pintura, amor, sexe... tot és el mateix, tot són maneres de veure una mateixa cosa, angles o eines diferents amb què caminar i créixer.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"