Fòrum literari: desembre-gener


És la literatura la que guia el curs de la vida o és la vida la que guia el curs de la literatura?

Comentaris

bala perduda ha dit…
Gran pregunta! Però, com en molts altres casos, jo respondria: depèn... I de què depèn? Doncs imagino que depèn de la persona, evidentment, però també depèn de l'edat.
Jo diria que quan un és jove, la literatura l'influencia i el guia. Recordo que, anys enrera, llegia incansablement sense saber molt bé què buscava Entreteniment? Aprendre? La lectura m'aportava ambdues coses, però buscava aprendre, buscava personatges consistents, situacions susceptibles de trobar-ne una analogia real, comportaments heroics, humans, etc.
En canvi, quan un ha viscut prou, quan s'ha experimentat, viatjat, conegut, aleshores és quan podem dir que la vida és la que guia el curs de la literatura.

Què en penseu? :-)
aristocrataiobrer ha dit…
doncs la vida sempre va per davant, això ho tinc clar, encara que de vegades la literatura serveixi de refugi
El veí de dalt ha dit…
Estic amb l'aristòcrata, ell que és molt senyor ho sap molt bé! ;-)
Jesús M. Tibau ha dit…
Estic molt d'acord amb la bala perduda. Quan ets jove els llibres que llegeixes tenen gran influència i els recordes amb molt més detall que qualsevol altre. Quan els rellegeixes anys més tard, molts cops et deceben.
De totes maneres, vida, literatura, música, pintura, amor, sexe... tot és el mateix, tot són maneres de veure una mateixa cosa, angles o eines diferents amb què caminar i créixer.

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa