Fòrum literari: Maig-Juny







Creus que la crítica literària influeix decisivament en l'èxit o el fracàs d'una obra?

Comentaris

  1. Bones,
    opino que la crítica pot fer descobrir una obra, però a l'hora de l'èxit el boca orella hi fa molt més.
    Bon maig!!!

    ResponElimina
  2. En massa casos hi influeix de manera determinant (i la massa ja se sap...) Però bé, personalment no em fie massa de les crítiiques, preferisc no saber massa coses sobre una obra abans de llegir-la.

    ResponElimina
  3. ... Respecto molt la tasca dels crítics literaris, la realitat del seu ofici va més enllà del que des de fora es veu, i la seva opinió és un factor més que influeix en la trajectòria d'un llibre. Però, personalment com a lectora, quan agafo un llibre, prefereixo no guiar-me massa ni de campanyes de màrqueting, ni de crítiques, ni de modes i sí, per altres factors que considero més importants...

    ResponElimina
  4. Crec que sí, en general els mass media actualment tenen una influència innegable. Pense que la crítica literària influeix el la massa de lectors, si més no, quan una obra surt al mercat. Però després, amb el pas del temps tot reposa i una obra potser entrarà en declivi o, contràriament, es mantindrà vigent independentment del que la crítica literària digués en el seu moment, i ho farà per ella mateixa, per les seues qualitats i la seua relació amb els lectors.
    No sé, jo ho veig així.

    ResponElimina
  5. El boca-orella és la millor campanya que pot tenir un llibre. Les crítiques m'agrada llegir-les sempre en pots aprendre alguna cosa, això sí sempre i quan siguin positives i no destraleres.

    ResponElimina
  6. Portaba un cuant temps escribint i ara també m´he pasat als blogs. Veig que tu ja ets un expert. Podrias donarme si us plau la teva opinió sobre el meu blog http://diaridelgreg.wordpress.com/

    ResponElimina
  7. De vegades l'èxit l'implenta un bon marketing.
    "El pont dels jueus" Crítics i lectors dient a la vegada que és una merda però com que el marketing el bombardeja continuament quan la gent va a una llibreria i no sap que comprar, ¿què compra?, el que recorda.
    I consti que no tinc res contra aquest bon home....

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"