Fòrum literari: març del 2009Creus que és cert allò que deia Anton Txèkhov: "quan apareix un clau clavat a una paret en un escenari és perquè algun dels personatges s'hi acabi penjant"?

Comentaris

Sadurní Vergés ha dit…
Bona ocurrència, aquesta del genial Txèkhov. Penso que el que volia dir és que els elements de l'utillatge dalt de l'escenari han de complir sempre alguna funció -no poden ser mai supèrflus-. En aquest sentit, un clau solt al decorat té tots els números per acabar fent algun servei a la història que se'ns està explicant. I evidentment el fet que algú s'hi acabi penjant és una possibilitat ben real. Bé, també pot ser que algun personatge hi pengi un quadre... però ja ens entenem.

Salut!
S.
El veí de dalt ha dit…
L'altre dia em van recordar la frase, curiós... No; jo crec que no.
Estranger ha dit…
No sé que en pensava Txèkhov dels elements escenografics a la seva època.Jo penso més aviat que potser és una crítica a la previsibilitat d´alguns arguments, o potser a l´excés d´equipatge en la posta d´escena d´algunes obres.Al cap i a la fi,Txèkhov utilitzava el llenguatge per transmetre el que volia,i sobretot, la manera d´expressar-lo,és a dir, el treball dels actors.
vscelma ha dit…
Estic totalment d'acord, gràcies per treure'm una bona riallada.
A veure si els directors de teatre s'apliquen la dita.
schwà ha dit…
Em sembla una frase totalment certa. Per cert, algú em pot dir on ho diu exactament?

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa