Fòrum literari: abril del 2009







Creus que és cert que segons diu Gérard Genette tot text pot arribar a esdevenir literari en la mesura que un procés de recepció li assigni un valor estètic determinat?

Comentaris

  1. Ho crec sempre que l´editor sàpiga el que es fa, i sempre que la base,com a una bona pizza, sigui prou bona.Fa poc parlava el diari de la relació entre R.Carver (l´escrptor) i G.Lish ( el seu editor, que pulia els textos d´aquell fins arribar a crear-li un estil propi inconfusible).En podria ser un bon exemple.

    ResponElimina
  2. Però, aleshores, l'obra ja no era de Carver, sinó de Lish, no creus?
    En això de la literatura també hi ha modes. El vertader escriptor escriu allò que duu dintre seu, independent d'allò que estiga o no de moda. Això li passà al poeta Vinyoli als seus inicis. Patí prou i era un bon poeta, com després ho ha mostrat fins al darrer llibre seu. Però en els seus primers llibres, molta gent el mirava de gairó. La importància en la Literatura, no és ni de bon tros, de l'editor, sinó de l'autor; encara que hi ha editors que se la juguen per obres totalment d'individus desconeguts... D'AQUESTOS HI HA BEN POCS

    Una abraçada

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"