Homenatges: Miguel Hernández



















Fa poc vaig topar amb la Antología Poética de Miguel Hernández de la biblioteca particular que tinc a casa. El vaig començar a llegir, dins de la meva etapa com a lectora de poesia i de seguida la seva veu poètica em va capitvar. La poesia de Miguel Hernández abraça diferents temàtiques (temes socials, temes universals com l'amor i la mort) amb un estil poètic propi. Enguany se celebra el centenari del poeta, i aquest homenatge ens permet descobrir o redescobrir la seva poesia. Aquí teniu us deixo amb el poeta Gota de agua del llibre Perito en lunas perquè aneu fent boca i vulgueu continuar llegint-lo:
Gota: segundo de agua, desemboca, de la cueva, llovida ya, en el viento: se reanuda en su origen por la roca, igual que una chumbera de momento. Cojo la ubre fruncida, y a mi boca su vida, que otra mata aun muerta, siento venir, tras los renglones evasivos de la lluvia, ya puntos suspensivos.

Comentaris

  1. Apassionant la poesia de Miguel Hernández, i també la seua correspondència, que vaig llegir a l'Obra Completa que tenen a la Biblioteca del meu poble.

    ResponElimina
  2. Traducció del comentari japonès: Tamotsu cor amor Naka, l'amor d'avis es va reunir Hitomi.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"