Centenari Enric Valor: Digues


Imatge presa de la xarxa


Tot i que sóc filòloga i he llegit moltíssims autors, desconec l'obra d'Enric Valor. És per això, que per a retre-li homenatge, us demano que digueu noms d'obres, dades biogràfiques que considereu que siguin significatives perquè persones com jo i d'altres poguem conèixer l'abast de la figura i la tasca cultural d'aquest valencià.

Comentaris

Francesc Mompó ha dit…
Senyoreta Valls,
La figura d'Enric Valor ja omple per ella mateixa un bon mos de la literatura valenciana en particular i de la catalana en general. El dia 11 estaré en una taula redona per parlar-ne.
Per dir alguna obra d'ell i per l'ordre en què m'arribaren: La seva producció rondallística, L'ambició d'Aleix i el cicle de Cassana (tres novel·les).
Bon diumenge, Roser.
Salut i Terra
Carles ha dit…
Francesc ja ha dit l'essencial, però, si ets bona lectura, la lectura ideal per a passar un estiu inoblidable (com em va passar a mi ja fa anys) és el cicle de cassan senser ("Sense la terra promesa", "Tems de batuda" i "Enllà de l'horitzó"). Ara hi ha una bona edició en rústica (bé de preu) de l'ed. Tàndem.
Ànim i a fruir-ne.
Arlequí ha dit…
Senyor Valls, Carles moltíssimes gràcies. Ben segur que els catalans que no coneixem Enric Valor podem començar a fer-ho gràcies a les vostres recomanacions. Ja ho diu el cognom, que era un home de Valor :)
Rafel ha dit…
Jo en tinc la col·lecció de Rondalles valencianes publicades per la Federació d'Entitats Culturals del País Valencià.
Sempre són de bon llegir, com per exemple El dimoni fumador. És una rondalla aplegada a Penàguila on un personatge anomenat oncle Porra se les heu amb el dimoni i com acaba no us ho diré pas.
Arlequí ha dit…
Moltes gràcies Rafel pel teu apunt.
Una abraçada.

Entrades populars d'aquest blog

Paisatges literaris: Xiuxiueigs

4t Aniversari bloc Antaviana: Inventa