Exercici literari: El cigne

 

Un matí es va mirar al mirall, i de sobte es va veure per primer cop, aquells ulls, aquell somriure, aquells cabells, i sorprenentment es va veure bonica.  En aquell instant, va recordar el conte de "l'Aneguet lleig" d'Handersen, com si ella fos el cigne que es descobreix a les aigües dolces. Es tornava a mirar, i per uns segons, es va pensar que somniava, i ai!, no estic somiant, soc bonica, es va dir a si mateixa. Li sonava estrany que aquelles paraules sortissin dels seus llavis, tantes vegades que defugia qualsevol espill, per por de veure aquella imatge que li feia engúnia. I ara, ara s'adonava que sempre havia sigut un cigne, però que no ho veia, perquè altres li havien dit que era l'aneguet lleig i s'ho havia cregut tant, que ara li semblava un miratge descobrir qui era.  I ara  comença a pensar que ha de deixar enere aquelles paraules buides que la ferien com sagetes.  Ara és més forta, i no vol que aquesta metzina la torni a la grisó mai més.


(Aquesta creació literària està basada en el "bullying" que va patir l'autora Roser Caño Valls en la seva adolescència, No al bullying).

Comentaris

  1. Jo no he patit bullying, però sempre he estat una inadaptada. Això sol passar quan ets tan morena com jo, de petita i d'adolescent les persones de cabell i pell clares són les que tothom prefereix. M'identifico molt amb l'aneguet lleig d'Andersen, perquè els inadaptats poden esdevenir artistes. I trobo que és veritat que ets molt bonica!

    ResponElimina
  2. Hola Helena! Crec que molta gent s'ha sentit també aneguet lleig. Moltes gràcies i molta força!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Música i literatura: Els amants de Vicent Andrés Estellés

El poema del mes: Cambra de Tardor"