dimarts, 28 de gener del 2014

Creació poètica: onada de sensacions


He entrat a l'aula, i tot era a les fosques, un munt d'ulls brillants m'il·luminaren cap un requitzell d'espelmes enceses, que decoraven un pastís d'aniversari. Després de crida al Déu del Vent, ha tornat la llum, i tota la sala era plena de globus, serps de paper, i un munt de paraules plenes de felicitats i bons desitjos. Avui els meus alumnes de primer de batxillerat, modalitat literatura catalana m'han regalat una onada de sensacions en el dia del meu aniversari. Un dia inoblidable!

CAVALL FORT: Fem memòria





Sí, estimats lectors i lectores, avui inauguro una secció que us havia promés, la secció CAVALL FORT. Molts de nosaltres hem crescut llegint pàgines de còmics, o llegint les imatges de l'Ot el Bruixot. Per inaugurar-la i tallar la cinta, tal i com "mana el protocol", us demanaré que compartiu amb nosaltres, si us abelleix, a quina edat vau descobrir la revista? I quin record teniu d'aquell descobriment? 

diumenge, 26 de gener del 2014

Recomana:




Un poema, conte, llibre, aforisme que faci referència a l'alegria de viure, és a dir al famós "Carpe diem".

diumenge, 19 de gener del 2014

#Brossa95 95è aniversari Joan Brossa: Joc brossià



Lectors i lectores, per celebrar que avui es compleixen 95 primaveres del naixement d'en Joan Brossa, us proposo un joc brossià, valgui la redundància. A partir d'un fragment d'un poema titulat "TU", i podeu fer les versions que vulgueu als vostres blocs/blogs. 
.

Si eres una onada, series el meu joc favorit. 
Si m'estimaves sempre, series la plenitud. 
Si eres una manera de parlar, series el diàleg. 
Si ploraves inquieta, et buscaria i no et trobaria. 


#Brossa95 aniversari JOAN BROSSA

            



                Balancí
  LIIU/BR  
           pOesia visual
         abSurd
         broSsa
             Acròstic  
             


dissabte, 18 de gener del 2014

#Brossa 95 18 de gener del 2014 ANTIFAÇ




             ANTIFAÇ DE VIDRE                
          FAÇANA DE PAPER
                      FESTA DE RIALLES
                    INSOMNI DE CONFETI
                   TITELLA DE CARN I ÒSSOS
                   NINA DESCALÇA
                 ABRACADABRA 

diumenge, 12 de gener del 2014






LLETRAFERITS, CAMINANT PER LA
IMAGINACIÓ,  DESCOBRINT JOAN
BROSSA .
RELLEGINT

ENDE (MICHAEL).


diumenge, 5 de gener del 2014

#Brossa95: 5 de gener de 2014




   
Misteriosa paraula,    
Ànima papallona,  
Gaies lletres   
Il•lusió multicolor 
Adobada per  l'il·lusionista dels mots: el poeta

dissabte, 4 de gener del 2014

Teatre i dansa: "Sonoritats"/CAMUT BAND


Si ens parlen d'un espectacle de claqué, ben segur que tots tenim en la memòria pel·lícules de Gene Kelly o Ginger Rogers i Fred Astaire ballant al so de la música jazz. Actualment, els espectacles de claqué han evolucionat, sense oblidar els seus orígens, però alimentant-se de noves maneres de fer sonar les claquetes. Precisament, ahir vaig assistir al darrer espectacle de la companyia Camut Band, titulat "Sonoritats" al Teatre Ovidi Montllor del Mercat de les Flors. Des del principi es barregen diferents sons: aigua, tempesta, terra, cants, música amb la dansa dels ballarins de claqué que ens van fer gaudir de la bella mescla entre aquesta multitud de sons, la música i les claquetes. Però també hi havia interactivitat, perquè en Toni Español ens va fer fer un exercici de ritmes, a partir d'una divertida història. Quan estàs assegut, i comences a sentir totes aquestes "Sonoritats", t'eleves, metafòricament, i t'endinses en un món ple de ritmes plens de poesia, poesia no escrita, però sí escoltada i sentida. Felicito la companyia per aquest bellíssim espectacle de claqué.

#Brossa95: 4 de gener IMAGINACIÓ





 Idea
 Màgica
Abellidora
Gentil
 Inmensurable
 Natural
Allunada
Caduca
Impetuosa

Òptima




divendres, 3 de gener del 2014

dimecres, 1 de gener del 2014

L'Editorial: 1 de gener del 2014

Diuen que tal i com s'acaba un any, és com el comencem. Ahir a la mitjanit, vaig menjar el raïm, i celebrar amb cava l'arribada del 2014, al teatre BARTS del Paral·lel, on el Ricard Reguant i en Pep Sala dirigeixen l'espectacle Boig per tu, una obra que està estructurada amb una història, i que l'eix principal són les cançons del grup SAU, aquell grup que molts de nosaltres vam descobrir en l'adolescència, i que encara ara, després de la mort de Carles Sabater, sentim les lletres i melodies com part de la nostra cultura musical. I això no és tot, el 2014 i concretament l'1 d'aquest mes, s'inicia un nou any, l'any Vinyoli, o sigui que ja podeu buscar per casa llibres de la seva obra, o anar a la pàgina de l'AELC per re/descobrir la personalitat i l'obra d'aquest gran poeta. També aquest any comença amb una iniciativa de la mà de la Fundació Joan Brossa i el CCCB educació.org, es tracta de dedicar els primers 19 dies del mes de gener a escriure acròstics al twitter amb el hastag #Brossa95 a partir d'una sèrie de paraules proposades per la fundació, per tal que tots i totes els qui hi vulguem participar celebrem el 95è aniversari del naixement de Joan Brossa. Així que ja veieu que comença un anyet carregadet d'iniciatives culturals força meloses.  Donem la benvinguda al 2014, i molt bon any nou a tots i totes!

#Brossa95: 1 gener POESIA


La P és de Penèlope
La O és d’Oceà
La E és d’Estrella
La S és de Sirena
La I és d’Illa

La a és d’arribada